Löydä työntekijä

Kainuun TE-toimisto tuntee maakunnan työntekijät ja työmarkkinat ja auttaa sinua löytämään juuri oikean osaajan.

Kainuun TE-toimiston yritys- ja työnvälityspalvelun asiantuntijat tavoitat puhelimitse numerosta 02950 39001 klo 9-16.15

 

TE-toimiston tarjoama Rekry-koulutus on hyvä vaihtoehto, jos et löydä työnantajana ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina. Koulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin ja se kestää pääsääntöisesti 3-9 kuukautta. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen.

Lisätietoja:

Pentti Hyypijev
pentti.hyypijev@te-toimisto.fi
puh. 029 503 9031

 

Mikäli työnantaja ei löydä sopivaa työntekijää kotimaasta, hakua voidaan laajentaa Eurooppaan. TE-toimiston EURES (European Employment Services) on kattava eurooppalainen yhteistyöverkosto ja laadukas julkinen palvelu, jonka avulla työnantajat ja työntekijät kohtaavat helpommin koko Euroopan alueella. Rekrytoinnissa auttavat koulutetut ja eurooppalaiseen työnvälitykseen erikoistuneet EURES-asiantuntijat kaikissa EU- ja ETA-maissa.

Rekrytoinnin yksi työkalu on EURES-portaali, jossa on eurooppalainen työpaikka- ja CV-pankki. Portaalissa työnantaja voi ilmoittaa avoimista työpaikoista sekä selata työnhakijoiden ansioluetteloita.

Työnantaja voi osallistua myös Euroopassa järjestettäviin rekrytointitapahtumiin yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi työnantajilla on mahdollisuus esitellä työpaikkojaan European Online Job Day -verkkotapahtumissa, jotka saavat kansainvälistä näkyvyyttä jopa 32 EU/ETA-maassa.

TE-palvelut tarjoaa myös maksullisia tukipalveluja yrityksille, jotka rekrytoivat ulkomailta.

Kainuussa EURES-asioissa sinua palvelee:

Anna-Elina Kyllönen
Asiantuntija, kansainväliset työvoimapalvelut
anna-elina.kyllonen@te-toimisto.fi
puh. 0295 039 05

 

Jos olet palkkaamassa työntekijää EU/ETA-maiden ulkopuolelta, työntekijä tarvitsee työluvan. Työlupapalvelut (työntekijä EU-/ETA-maiden ulkopuolelta) Pohjois-Suomen alueella on keskitetty Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistoon.

 

Maahanmuuttoviraston sähköinen asiointi 

Työntekijän oleskelulupahakemus