SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS wp_posts.ID FROM wp_posts LEFT JOIN wp_term_relationships ON (wp_posts.ID = wp_term_relationships.object_id) LEFT JOIN wp_icl_translations wpml_translations ON wp_posts.ID = wpml_translations.element_id AND wpml_translations.element_type = CONCAT('post_', wp_posts.post_type) WHERE 1=1 AND ( wp_term_relationships.term_taxonomy_id IN (6) ) AND ((wp_posts.post_type = 'post' AND (wp_posts.post_status = 'publish' OR wp_posts.post_status = 'acf-disabled')) OR (wp_posts.post_type = 'page' AND (wp_posts.post_status = 'publish' OR wp_posts.post_status = 'acf-disabled')) OR (wp_posts.post_type = 'event' AND (wp_posts.post_status = 'publish' OR wp_posts.post_status = 'acf-disabled'))) AND ( ( ( wpml_translations.language_code = 'fi' OR 0 ) AND wp_posts.post_type IN ('post','page','attachment','wp_block','wp_template','wp_template_part','wp_navigation' ) ) OR wp_posts.post_type NOT IN ('post','page','attachment','wp_block','wp_template','wp_template_part','wp_navigation' ) ) GROUP BY wp_posts.ID ORDER BY wp_posts.post_date DESC LIMIT 0, 10

Tukea rekrytointiin

TE-toimisto voi tukea työnantajaa, kun se palkkaa esimerkiksi

  • työttömän, joka tarvitsee tavallista enemmän apua työllistymiseen
  • nuoren, joka hakee ensimmäistä työpaikkaansa
  • osittain työkykyisen, joka haluaa käyttää kykyjään työelämässä.

TE-toimiston myöntämät tuet, palkkatuki ja työolosuhteiden järjestelytuki, lähtevät työttömän tarpeista.

Palkkatuki on harkinnanvarainen tuki, jota TE-toimisto voi myöntää käytettävissään olevien määrärahojen puitteissa.

Työolosuhteiden järjestelytuki on tarkoitettu osatyökykyisen työnteon edistämiseen. Arvioidessaan tuen tarvetta TE-toimisto huomioi vammasta tai sairaudesta aiheutuvan haitan sekä työnantajan taloudellisen aseman.

Voit myös tarjota mahdollisuutta työkokeiluun työpaikalla ja auttaa esimerkiksi nuorta ammatinvalinnassa tai työmarkkinoille palaavaa osaamisensa kartoittamisessa. Työkokeiluun osallistuva saa useimmiten työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Lisätietoja Kainuun TE-toimiston yritys- ja työnvälityspalvelusta numerosta 0295 039001 arkisin klo 9 – 16.15.

 

 

Henkilöstön kehittäminen ja muutostilanteet

TE-toimiston tarjoama TäsmäKoulutus on nykyiselle henkilöstölle suunnattua räätälöityä koulutusta, kun yrityksen toiminta tai sen käyttämä teknologia muuttuu. Koulutus päivittää yrittäjän tai työntekijöiden osaamisen uusien vaatimusten tasalle. Sen tavoitteena on myös estää lomautuksia tai irtisanomisia. Koulutus voidaan toteuttaa määräaikaisten lomautusten aikana tai niiden asemesta.

MuutosKoulutuksella yritys voi kantaa vastuuta työntekijöidensä tulevaisuudesta, kun työt loppuvat ja yritys irtisanoo tuotannollisista tai taloudellisista syistä henkilöstöään. Koulutus soveltuu myös tilanteisiin, joissa henkilöstöä lomautetaan toistaiseksi ja paluu aiempaan työhön on epävarmaa. Koulutuksen kesto on tapauskohtaista (väh. 10 päivää) ja koulutusohjelma räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan.

Lisätietoja:

Pentti Hyypijev
pentti.hyypijev@te-toimisto.fi
puh. 029 503 9031

Jos olet yhteistoimintalain piiriin kuuluva työnantaja, on sinun ilmoitettava YT-neuvotteluista TE-toimistoosi. Ilmoitus on tehtävä viimeistään neuvottelujen alkaessa. Irtisanomistilanteissa muutosturvan tavoitteena on nopeuttaa ja helpottaa irtisanotun pääsyä uuteen työhön.

Lisätietoja:

Heikki Romppainen, muutosturva-asiantuntija
heikki.romppainen@te-toimisto.fi

 

Kansainväliset osaajat

Kajaanin ammattikorkeakoulussa opiskelee vuosittain kymmeniä ulkomaalaisia opiskelijoita, joiden on vaikeaa löytää harjoittelupaikkoja kainuulaisista yrityksistä ja vielä vaikeampaa työllistyä Kainuuseen valmistumisen jälkeen. Tämä on todella harmi, sillä opiskelijoilla on Suomessa saadun tutkinnon lisäksi usein erittäin hyvä kielitaito, hiljaista tietoa sen oman kotimaansa kulttuurista ja markkinoista ja useilla myös aiempi tutkinto tai työkokemusta joltain muulta alalta. Opiskelijoiden ja yritysten mätsäykseen on olemassa avoin tietokanta,, jossa työtä tai harjoittelupaikkaa etsivät opiskelijat ilmoittavat itsestään ja kertovat taustoistaan ja osaamisestaan.

Jos yritykselläsi on suunnitteilla kansainvälistymishanke, johon olet hakemassa rahoitusta ELY-keskukselta tai Business Finlandilta, usein opiskelijoiden työpanosta voi sisällyttää hankkeen toimenpiteisiin esim. markkinapotentiaalin kartoituksessa tai messuosallistumisissa. Lisätietoja opiskelijoiden työllistämisestä KAMK:in verkkosivuilta.

Jos työllistät kansainvälisen osaajan tuomaan uutta tietoa ja osaamista, jonka avulla yrityksesi voi edetä uudella kansainvälisellä markkinalla, voit myös hyödyntää Business Finlandin Talent Explorer -rahoitusta. Rahoitus on tarkoitettu vain palkattavan asiantuntijan kustannuksiin. Asiantuntijaksi voit palkata esim. vastavalmistuneen kv-opiskelijan tai Suomeen työperäisesti maahanmuuttavan henkilön. Talent Explorer -asiantuntija palkataan suomalaisen työlainsäädännön ehdoin ja hän työskentelee Suomesta käsin, hän ei voi työskennellä pelkästään ulkomailla. Apua asiantuntijan löytämiseen saat esimerkiksi Business Finlandin Talent Boost -ohjelmasta tai TE-toimiston EURES (European Employment Services) -verkostolta.

EURES on kattava eurooppalainen yhteistyöverkosto ja laadukas julkinen palvelu, jonka avulla työnantajat ja työntekijät kohtaavat helpommin koko Euroopan alueella. Rekrytoinnissa auttavat koulutetut ja eurooppalaiseen työnvälitykseen erikoistuneet EURES-asiantuntijat kaikissa EU- ja ETA-maissa. Kainuussa EURES-asioissa sinua palvelee:

Anna-Elina Kyllönen
Asiantuntija, kansainväliset työvoimapalvelut
anna-elina.kyllonen@te-toimisto.fi
puh. 0295 039 054

Kansainväliset sijoittajat

Dealflow Finland -palvelu on Business Finlandin luoma kohtaamispaikka, missä kansainväliset (ja miksei suomalaisetkin) sijoittajat ja kasvunälkäiset suomalaisyritykset voivat löytää toisensa.

Palvelu on suunnattu kotimaisille kasvuyrityksille, joilla on tuote valmiina ja joilla on tähtäimessä kasvu kansainvälisille markkinoille.

Yritykset luovat palveluun sijoittajaprofiilin ja mukaan liitetään myös ajantasainen sijoittajapresentaatio. Jos yritys kaavailee hakevansa ulkopuolista rahoitusta seuraavan 1,5 vuoden aikana, on palveluun hyvä tulla heti mukaan, jotta yritys tulee esiin sijoittajien hakiessa kyseisen toimialan yrityksiä.

Sijoittajat eivät näy palvelussa yritysten suuntaan, mutta voivat olla yrityksiin suoraan yhteydessä. Yritysten profiilitiedot tulevat näkyviin kaikille palveluun rekisteröityneille käyttäjille.

Dealflow.fi palvelun kautta:

  • Sijoittajat löytävät heitä kiinnostavat yritykset alle minuutissa
  • Sijoittajat voivat olla suoraan yhteydessä yritykseen
  • Yritys saa tiedon paljonko kävijöitä profiilissa on ollut
  • Palvelu on maksuton

Yrittäjyyskoulutukset

TE-toimisto järjestää maksutonta koulutusta ja valmennusta yrittäjyyteen työvoimakoulutuksena. Yrittäjyyskoulutuksia on monen tyyppisiä sekä verkossa että paikan päällä järjestettäviä, ja yrittäjyyden eri puoliin keskittyviä. Kysy lisää TE-toimistosta ja katso haussa olevat yrittäjäkoulutukset.

Kainuun TE-toimisto on myös hankkinut ostopalveluna Valmennusmajakka Oy:ltä kainuulaisille yrittäjyyttä harkitseville tai jo yrityksen perustaneille henkilöille neuvontapalvelua liikeidean kirkastamiseen tai yrityksen toiminnan kehittämiseen.

Palveluun ohjaus:
Maija Granqvist
maija.granqvist@te-toimisto.fi
puh. 0295 039 033

Jussi Riikonen
jussi.riikonen@te-toimisto.fi
puh. 0295 039 026

Rahoitusta aloittavalle yritykselle

Yritystoiminnan aloittamiseen on tarjolla monenlaista rahoitusta.

Starttirahaa myöntää Kainuun TE-toimisto ja se on tarkoitettu turvaamaan yrittäjän toimeentulo siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään 12 kuukauden ajan. TE-toimisto myöntää starttirahan vasta, kun on selvittänyt, että yrittäjyys on hakijalle sopiva vaihtoehto työllistyä.

Maija Granqvist
maija.Granqvist@te-toimisto.fi
puh. 0295 039 033

Jussi Riikonen
jussi.riikonen@te-toimisto.fi
0295 039 026

 

Maaseudun yritystuet on tarkoitettu nimensä mukaisesti maaseudulla sijaitseville yrityksille. Kainuussa tukialueen ulkopuolelle jää Kajaanin ydinkeskusta. Investointitukea voidaan myöntää mm. tuotantotilojen hankkimiseen tai rakentamiseen sekä koneiden hankintaan, perustamistukea asiantuntijapalveluihin yrityksen alkutaipaleella tai uutta liiketoimintaa aloittaessa. Maaseudun yritystukea myöntävät sekä ELY-keskus että paikalliset Leader-toimijat.

Kainuun ELY-keskus:

Matti Haverinen, yritysneuvoja
matti.haverinen@ely-keskus.fi
puh. 0295 023 556

Pauli Tervonen, yritysasiantuntija
pauli.tervonen@ely-keskus.fi
puh. 0295 023 586

Elävä Kainuu Leader ry, toiminta-alueena on Hyrynsalmi, Kuhmo, Ristijärvi, Sotkamo sekä Suomussalmi:

Paula Seppänen, toiminnanjohtaja
paula.seppanen@kainuuleader.fi
puh. 040 156 2210

Eeva-Liisa Kemppainen, hankeneuvoja
eeva-liisa.kemppainen@kainuuleader.fi
Puh. 040 774 2080

Oulujärvi Leader ry, toiminta-alueeseen kuuluvat Paltamo, Puolanka, Vaala ja Kajaanin kaupunki (pl. ydinkeskusta):

Päivi Koivula, hankeneuvoja
paivi.koivula@oulujarvileader.fi
puh. 040 563 2085

Pirjo Oikarinen, toiminnanjohtaja
pirjo.oikarinen@oulujarvileader.fi
puh. 040 528 0483

 

Ely-keskuksen yrityksen kehittämisavustusta voidaan myöntää pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin myös jo silloin, kun yritys aloittaa toimintansa.

Kainuussa yrityksiä palvelevat Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksen yritysasiantuntijat:

Eija Tabell-Jokelainen
eija.Tabell-Jokelainen@ely-keskus.fi
puh. 0295 023 546

Sanna Karjalainen
sanna.karjalainen@ely-keskus.fi
puh. 0295 023 548

 

Finnvera tarjoaa eriliaisa rahoitusratkaisuja yrityksen alkuvaiheen hankintoihin, investointeihin ja käyttöpääoman tarpeisiin. Finnveran tarjoama rahoitus ei ole avustusta vaan takauksia tai lainaa. Usein Finnveran rahoitus on täydentämässä pankkirahoitusta tai muiden julkisten palveluntarjoajien myöntämää rahoitusta.

Finnveran rahoitusneuvonta palvelee arkisin klo 9:00-16:15 numerossa 029 460 2580.

 

 

Yleinen neuvonta

Vinkkejä yrityksen perustamiseen saat mm. Kainuun TE-toimiston yritysneuvojilta, kuntien ja kaupunkien yritysneuvojilta sekä erilaisista yrittäjyyshankkeista. Apua saa myös Metsäkeskuksen yritysneuvonnasta, yrittäjäkoulutuksista ja TE-palvelujen hankkimasta ostopalvelusta sekä oppilaitosten yritysneuvonnasta.

Voit myös olla yhteydessä valtakunnalliseen Yritys-Suomi puhelinpalveluun arkisin klo 9.00 – 16.15 puh. 0295 020 500 (pmv/mpm), yhteydenottolomakkeella tai chatissa arkisin klo 9.00 – 16.00 verkko-osoitteessa www.suomi.fi/yritykselle.

 

Kainuun TE-toimiston yritysneuvojat:

Maija Granqvist
maija.Granqvist@te-toimisto.fi
puh. 0295 039 033

Jussi Riikonen
jussi.riikonen@te-toimisto.fi
puh. 0295 039 026

 

Kunnat:

Hyrynsalmi:

Pekka Oikarinen, kehityspäällikkö
pekka.oikarinen@hyrynsalmi.fi
puh. 044 710 4401

Kajaani:

Seppo Räisänen, yritysneuvoja
seppo.raisanen@kajaani.fi
puh. 044 710 0115

Kuhmo:

Kari Malinen, yritysneuvoja
kari.malinen@kuhmo.fi
puh. 044 7255 301

Paltamo:

Salla Korhonen, kehitysjohtaja
salla.korhonen@paltamo.fi
puh. 044 2885 660

Puolanka:

Kanniainen Heikki, elinkeinopäällikkö
heikki.kanniainen@puolanka.fi
puh. 040 830 6592

Ristijärvi:

Petteri Seppänen, kunnanjohtaja
petteri.seppanen@ristijarvi.fi
puh. 043 7159 300

Sotkamo:

Kari Backman, yritysasiantuntija
kari.backman@sotkamo.fi
Puh. 0447502552

Suomussalmi:

Jonne Maaninka, elinvoimapäällikkö
jonne.maaninka@suomussalmi.fi
puh. 040 6884480

Löydä työntekijä

Kainuun TE-toimisto tuntee maakunnan työntekijät ja työmarkkinat ja auttaa sinua löytämään juuri oikean osaajan.

Kainuun TE-toimiston yritys- ja työnvälityspalvelun asiantuntijat tavoitat puhelimitse numerosta 02950 39001 klo 9-16.15

 

TE-toimiston tarjoama Rekry-koulutus on hyvä vaihtoehto, jos et löydä työnantajana ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina. Koulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin ja se kestää pääsääntöisesti 3-9 kuukautta. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen.

Lisätietoja:

Pentti Hyypijev
pentti.hyypijev@te-toimisto.fi
puh. 029 503 9031

 

Mikäli työnantaja ei löydä sopivaa työntekijää kotimaasta, hakua voidaan laajentaa Eurooppaan. TE-toimiston EURES (European Employment Services) on kattava eurooppalainen yhteistyöverkosto ja laadukas julkinen palvelu, jonka avulla työnantajat ja työntekijät kohtaavat helpommin koko Euroopan alueella. Rekrytoinnissa auttavat koulutetut ja eurooppalaiseen työnvälitykseen erikoistuneet EURES-asiantuntijat kaikissa EU- ja ETA-maissa.

Rekrytoinnin yksi työkalu on EURES-portaali, jossa on eurooppalainen työpaikka- ja CV-pankki. Portaalissa työnantaja voi ilmoittaa avoimista työpaikoista sekä selata työnhakijoiden ansioluetteloita.

Työnantaja voi osallistua myös Euroopassa järjestettäviin rekrytointitapahtumiin yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Lisäksi työnantajilla on mahdollisuus esitellä työpaikkojaan European Online Job Day -verkkotapahtumissa, jotka saavat kansainvälistä näkyvyyttä jopa 32 EU/ETA-maassa.

TE-palvelut tarjoaa myös maksullisia tukipalveluja yrityksille, jotka rekrytoivat ulkomailta.

Kainuussa EURES-asioissa sinua palvelee:

Anna-Elina Kyllönen
Asiantuntija, kansainväliset työvoimapalvelut
anna-elina.kyllonen@te-toimisto.fi
puh. 0295 039 05

 

Jos olet palkkaamassa työntekijää EU/ETA-maiden ulkopuolelta, työntekijä tarvitsee työluvan. Työlupapalvelut (työntekijä EU-/ETA-maiden ulkopuolelta) Pohjois-Suomen alueella on keskitetty Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistoon.

 

Maahanmuuttoviraston sähköinen asiointi 

Työntekijän oleskelulupahakemus